15.6.12

New Member :)

 Peace Be Upon You gegirls and boboys :)

Well well west,haritu aku memang busy sesangat sampai buka blog pun jarang-jarang (eh ye ke?HAHA) dan aku memang niat nak share kejadian 9 June 2012 haritu.Abang aku yang tercinta Ariffin telah pun berkahwin.Aicepppp,jangan berangan nak ngurat!Tak boleh tak boleh!Aku dan seluruh family memang tersangat lah suka dengan kakak ipar aku ni,Muzainah a.k.a Kak Mun.She's friendly,like I told you before! 
Alhamdulillah,the event went smoothly dan ramai saudara mara yang datang.Seronok sangat :)

Oleh itu,mari bercerita dengan gambar.Oh,minta maaf gambar yang dishare ni sikit je ^^


1.Ni family aku and family Kak Mun.Tapi,family aku tak cukup forum la pulak.Huahau.That's why nampak sikit je.Yang kembar tu (tudung oren and krim) ialah kakak kepada Kak Mun.Yang berpurdah tu kakak ipar aku iaitu isteri kepada Abg Wi aku yang pakai jubah ala arbian.Auntie yang lawa dan uncle hensem berbaju maroon tu parents aku la :) and the other side pulak parents Kak Mun.Lupa,yang seronok semacam pakai baju seragam tu lah Abg Ipin aku and isterinya.hehe


2.Okay,ni lah kengkawan yang hadir.Ramai tak datang.Sad.Sad.Tapi takpe lah,ada hal kan.

3.Ni adik,eh kakak aku.Kak Nana.Ya.dia memang lebih cun dan lebih rendah sikit dari aku.Tengoklah perbezaan kulit.Walhal dulu aku lebih cerah dari dia :( Takpe lah,zaman sekolah tu standard lah gelap sikit ye dak??Oh,yang peace belakang tu Pak Cu saya yang sangat hardworking :) yang baju kuning tu Baby Shue,13 tahun,sepupu aku ^^


4.Yes,the left one is my Along.Two kids around us are my naughty nephew.Hehehe.Sebelah kanan yang tinggi tu makcik aku,eh adik aku la,Safiana.Dia memang glamour dikalangan kawan-kawan aku sebab aku suka nak kenal kan dia dengan orang-orang ramai.Hahah.


5.Tolong la abaikan yang pegang bunga mangga belah kanan tu.HAHA.Takleh blah,tetiba je kena pegang bunga mangga on the spot.Aku dengan adik aku dah la suka jalan laju.Kelakar kitorang janlan seloo seloo~~~

6.Cehhh nilah pengantin baru <3 Sweet kan.Haruslah.

Aku ada seorang kawan yang cakap camni "Aku tak cam korang terhegeh nak kahwin".Haha..Dulu pun aku cam tu jugak.Tapi tu time aku 9 tahun,bukan 19 tahun.Bila aku dah kenal agama sikit2 baru lah aku tahu,kahwin ini wajib.Nabi tak mengaku umat kalau tanak berkahwin.Perempuan,elok kahwin muda sebab nak elak fitnah.Nauzubillah.Tapi kahwin awal ke,lambat ke kita serah sahaja pada Allah. :)

Ya,ingat tu.Huaha. (Amek kesempatan)


Dan ingat la kawan-kawan,jangan dok sibuk nak cari siapa jodoh kita,(Kalau dah terminat ke sesiapa tu,aku cuma boleh nasihatkan berdoa je lah yang terbaik.Sebab aku selalu berdoa dijodohkan dengan Aaron Aziz.ehehe,Peace.Eh,Ingat aku takde taste ke hah!)berapa banyak rezeki kita.Lebih baik kita buat preperation untuk hari akhirat nanti.(Mood Ustazah sekejap,Alhamdulillah)

11 comments:

Faza said...

kak yana tgh pegang ayam goreng kan?? tak menyempat nk bergambar..

adakah dipaksa oleh adik nyer hehe :P

oRaNG_sEpi said...

Sedih aku tak dapat pergi. :(

oRaNG_sEpi said...

Sedih aku tak dapat pergi. :(

oRaNG_sEpi said...

Sedih aku tak dapat pergi. :(

oRaNG_sEpi said...

Sedih aku tak dapat pergi..sobsobsob !

Nelly The Strange said...

meriah bukan main ! hehhe

safiah sokher said...

Kak Faza: Haha.Dia tu suka meratah la!.hahah

safiah sokher said...

Orang Sepi a.k.a Wani alaaa kahwin aku jangan lupa datang

safiah sokher said...

Nelly:Alhamdulillah ramai org dtg :)

SimplySeoul said...

kalau xcari susah gak. takut xterjumpa haha.

safiah sokher said...

Hehe.Insyallah,dia akan datang :)