16.6.12

Iras-iras?

  Peace Be Upon You readers.

It's been a while I wanna update the faces that look alike me.or I look like them?Hahah,it's cute thing for sure.Sometimes when other people said "Eh muka kau macam Demi Lovato lah" then we are like "Betul ke aku cantik cam dia?hmmmm" or "Ish,gigi aku besar cam dia ke?".Betul tak?And sometimes we do agree with the common things that we have with someone else.But somehow how weird that we are denying things padahal memang raut wajah tu memang ada iras dengan orang lain.In other situation,for some people we may look a like somebody but some don't agree.Sudah-sudah la membebels,harini aku akan share wajah2 yang dikatakan hampir sama dengan aku.PEACE!

Note:Semua gambar aku dah minta izin kat tuan.Dan tuan pun merelakan.HAHA.dan ada yang aku crop,sengaja.PEACE.

1.Michella Putri

Sama ada kenal atau tidak,dia ni pelakon sinetron Indonesia.Sekarang tengah glamour cerita Nada Cinta,Astro Ria channel 104.Walaupun cerita tu agak merepek,sorry to say tapi aku gagah tengok cerita tu sebab Chella.Aku memang rasa dia cantik.Tapi tak sangka pulak ramai sedara-mara dan kawan-kawan cakap muka aku macam dia.Hihi.Bukan perasan tau!Tapi ada jugak yang tak setuju.Hmmm :(


aku sendiri tak tau apa persamaan aku dengan dia.Mungkin sekadar berkulit cerah dan rambut dia kot yang membuatkan nampak sama.atau juga kening?Mungking dagu?Bibir camne pulak?Oh ya ada yang kata muka Chella macam muka blur-blur,oh betul la tu.Muka aku pun blur-blur kunyit juga.

2.Shima

I knew her on facebook which a friend of mine (Alya Maskuri) told me that I look alike her.Maybe it's cause of the my new haircut  tho.Tapi kalau tengok betul-betul memang ada sama sikit.Tapi she's the prettier version. ^^ Oh,I love her blog so much.I have mention her on my blog earlier.Click here!


I have the creamy shawl.eheh.


Saw the similarities?Mungking bahagian pipi kot cause I think I also have the kind of telur on my cheek.Ehhe,hey that is the cute part of mine :p kau ada?

3.Nurul Amanina

She's my junior back then at ERT,KL.Kenal cenggitu-cenggitu ajelah sebab time kat ERT aku close dengan junior yang PRS,budak dorm ceria and especially Hazeeqa adik angkat ku ^^ Itupun kawan aku Zaty Anuar dan adiknya,Aina Anuar tag aku kat photo Amanina (tapi gambar tu telah didelete oleh beliau dan tak jumpa2 balik).Then aku memang terasa ada rupa sikit.Hmmmm


Heh,see?Mungkin sama macam Shima which the cheek part.and maybe the eyes?Cause I have this really round eyes.Tapi she's prettier lah sebab mata aku macam terjojol sikit. <---- mengaku!

4.Hazeeqah Amira 

She's my adik angkat.She's cute tho!Like me.Maybe?Taktau la apa yang rasa macam sama.Mungkin juga sebab faktor rapat then kami sama-sama comel.Hehe.Tapi mesti la dia lagi comel (dari tadi asyik lebih kan orang lain je,ahha,tapi betul la!) sebab dia ni kecik je orangnye.hehe


Ni photo time dia form 4,comel kan.So,apa yang nampak sama ni?!!Hmmm


Tolong la faham rasa nak sepak je tengok muka aku.AHA.Control gelak ke control senyum?Cehhhh.Ni gambar 1 Mei 2012 jumpa kat Pesta Buku PWTC.Happy sangat jumpa dia <3

5.Alya Maskuri

She's my very very very bestfriend dekat ERT since form 4.Tapi ada je gaduh kejap then baik balik.Masa form 5 we were declare as Tongol's with Mira,Kerie,Wedot,Leha and Nad.Masa baru-baru masuk ERT,budak dorm kitorang cakap kitorang kembar.Hehe.Then aku cakap la "Eh,baru kenal lah." then budak tu cakap "Tipu!Muka sama!".Huh,biasa la belum kenal lagi,muka tak berapa nak cam makan dikatakan lah sama kan....Tapi tak tau kalau kot2 sama???


Ni pun masa 1st May jumpa kat PWTC.Konon-konon nak makan Mcd tapi Mcd full.Argh.Tapi aku rasa dalam photo ni macam sama pulak muka?


 Ni photo manja-manja aku dengan Alya.Hehhe ^^ dan mungkin jugak faktor rapat yang buat muka ada iras-iras. ;)

Ada 5 orang dalam ni.Rasa semua muka lebih kurang dengan aku tak???You decide!Comment :)

12 comments:

Hanya AKU said...

hohoho0o.. a'ah laa.. sama2.. yg paling byk iras nye, pic no 2.... :D

safiah sokher said...

Haha,iye ke.Wah wah,tenkiu!

oRaNG_sEpi said...

setuju dengan dila :D

alya maskuri said...

Awwww. Omey omey je. Yes setuju, shima banyak sama piah :)

safiah sokher said...

orang sepi : Ok.dah 3 orang. *termasuk kawan aku kat FB

safiah sokher said...

Alya : hehehe,tenkiu.dah dah masuk 4 orang.ahha

SHINeelany said...

paling sama the 2nd one , Shima . dude,especially yg picture free hair tuh! omjayy! serupa gila . kalau aku jumpa dia mcm tu kat TS ke Pavi ke mau aku tego 'woiii,piah!kau asal tak pakai tudung??' hehe ~

safiah sokher said...

Lanyyyyy,ahaha kau tegur la cam tu.mesti. kelakar.hahah.btw,dia study Ipoh.mana la tau kot2 bertembung masa nak amek abang kau.ahahah

SimplySeoul said...

Almost all of them have a little bit of here and there features like you especially the jaw part. hehe.

safiah sokher said...

Simple Seoull: Yup!Thank you for making it more obvious.You're a genius!

Atiqaa Payung said...

sebab dagu u mulus omey tu. hihi

safiah sokher said...

Yup Payung.TQ!! Cer carik kau punye iras pulak