18.5.12

Teater (part 2)

Peace Be Upon You

Orite,seperti yang dijanjikan.Aku malas nak berbahasa basi memalam ni.Haih,biasalah perut kenyang.Yuhuuu.Oleh itu,aku bercerita secara ringkas nya

SINOPSIS CERITA
Tajuk:Rombongan Kemerdekaan ke London dan Intipati Perjanjian London
Berkisar seorang Atok yang bercerita kepada cucunya,Aishah tentang perjuangan Tunku Abdul Rahman (TAR) pergi ke London menuntut kemerdekaan.Tak lupa dengan kekangan yang dihadapi seperti masalah kewangan.Dapatkah Aishah menghayati penceritaan Atok nya itu?

*acehceh,ni dah lebih.AHHAHA.Macam promote filem baru la pulek*

SEBELUM PERGI
Haih.Aku memang tak konfiden menang.Bukan memandang rendah pada team aku ke apa,cuma nak elak perasaan over confident.Kita tak boleh mengharap terlalu tinggi.Kang sendiri kecewa ye dakkk? *Double meaning kah?AHHA*

SEMASA DI TEMPAT KEJADIAN

1.Ini ialah sesi make-up.Haha.Tapi the only person yang tak make up is Amirul.He refuse.Takut capuk ke apa.HAHA.Anyway,they looked good on stage!Aku asyik sibuk dengan tisu,takot pelakon berpeluh.Pecah minyak nanti nak topup make up dah satu hal.

Credit Tukang Mekap:Ainur & Adawiya

 Ini Susi sebagai Siti Rahmah.


Ini Dysha sebagai Aishah


 Ini Arol sebagai Atok.


Ini Lokman sebagai Tunku Abdul Rahman

Ini Amirul sebagai Ramli (Orang kampung) dan Lord Benox (Orang British)

2.Ini sebelum pertandingan bermula.Kitorang lapar sangat sebab tak breakfast.Haha.


 3.Ini sekolah mana entah.Yang penting,bulu roma aku naik masa dengar gaya dia bercakap.They good!Btw,sekolah ni dapat 2nd place.


4.Hmmmmmmm Norsafiah tu siapa eh??HAHA


5.Ni sekolah St.Francis.I knew them,Iqbal,Kerie and Eajun.Aku tau dorang ni kreatif.So,kind of scared jugak dengan diorang. Seriously!Btw,they won 3rd place.


KEPUTUSAN

Alhamdulillah.After all the hard work and argue,we all won!Ada empat kategori,sekolah aku kaut 3.Amekkaw.Ah,lega ~~~

Anugerah Audio & Visual Terbaik (Dolly and Daus)
Anugerah Pelakon Terbaik (Lokman)
Johan Keseluruhan

So,apa kategori yang tak menang tu?? Anugerah Penulis Skrip Terbaik.Siapa kah penulis skrip sekolah aku ni?Entah,tak kenal.AHAHAHAH.Honestly ada rasa cam kecewa sikit tapi tak berapa nak kisah pun sebab bila fikir balik,aku masih baru tak ada pengalaman.Haha.So,ni cuma permulaan :)


With the team :)and cikgu Akhbar yang banyak giler support and bantu.Oh ya,cikgu Mas and cikgu Aidah pun banyak bagi support.Sedih dorang takdapat datang time ni :'(
Pengarah:Irma
PS:Aku.
Tatarias:Ainur
Stage Manager:Adawiya
Audio:Dolly & Daus
Prop:Yana & Izzat
Lightning:Opie & Rahime
Pelakon:(kan dah sebut kat atas tadi.HAHA)


With the penyorak and krew.Nampak aku tak??HAHA


I was caught with the moment.Tak kisah orang sekeliling dah.Lagipun,best jugak dapat pakai tengkolok.HAHA



Remember this girl in the middle.Pika.Coolest girl I met ate Mersing.Tapi kat sana tak pat nak lepak sangat sebab aku kusyu' tengok teater.HAHA. :p

Ucapan:Papepun ni antara pengalaman terbaik yang aku ada.Seronok dapat kerja sesama rakan form 6.ahakss.Aku akan rindu saat2 ini :) Oh,ni permulaan kitorang.And I'll always remember,hidup umpama roda,Kekadang kita kat atas,kekadang di bawah.Kita yang menentukan berapa lama kita boleh tahan untuk berpaut diroda ;)

Lawak nak makan kaki:
Si Minah:Sekolah korang menang dapat apa?
Si Mamat:Dapat nama lah.

Eh eh kau Mamat.Apakah motippppp?Lagipun minah tanya aku,bukan kau.Errr.


2 comments:

Arol Mubin said...

Eh? Gambar Atok pun ade lah. Famous Atok! Hehe. Ini antara kenangan terindah dalam hidup. Dapat belajar sesuatu yang baru! :)

safiah sokher said...

Haha,atok atok.
Tu la,kita sume dapat belajar benda baru :)