27.3.12

Makna bacaan solat

Peace Be Upon You



Just incase the video is missing,here :

http://www.youtube.com/watch?v=vLIkpRHM0yAj


I just talked with a friend of mine about differences between orang mualaf and the Islam original. (Sorry I don't know what to call it.)

Orang mualaf biasanya more excited dalam mendalami ilmu Islam berbanding orang Islam original.Not saying orang Muslim original ni malas belajar or jahil its just that what I saw.And bukan semua macam tu pun kan.And what I'm trying to say is,kenapa kita sendiri tak berusaha belajar fikh-fikh Agama seperti orang Mualaf.(termasuk diri ini jugak)
Haha.Rasa nak gelak sendiri je dengan kekurangan kepandaian dalam hal Agama diri aku ni.

Syukur Alhamdulillah banyak pengkaji-pengkaji dengan idea yang kreatif berkongsi ilmu seperti Ustaz Don.Show dia 30 min je and selalunya dia menyentuh something yang dekat dengan kita.anddddd also I found this video!Tengok lah.Menarik,simple dan mudah difahami.Therefore,selamat beribadah dan beramal :)

Nota kaki:Barang siapa yang ingin hidup bahagia didunia, cari ilmu didunia. Dan Siapa yang ingin hidup bahagia dialam akhirat, cari ilmu akhirat. Siapa yang ingin bahagia dua-duanya, cari (ilmu) dunia cari (ilmu) akhirat".

3 comments:

Zaza Fakharuldin said...

semoga allah memberkati orang yang buat video tu.

Faza said...

sangat menyukai ceramah ustaz don :)

safiah sokher said...

:)