11.9.11

Bukan senang nak cari duit

Peace Be Upon You :)

Hai semua?Selamat hari ahad :) Tak pergi open house ke?Sama la tak pergi jugak sebab takde transport.Jangan suruh aku pergi naik kenderaan awam la sebab HONESTLY kenderaan awam kat area aku ni tak efficient.Sorry to say yawnn

Sedang duduk rehat-rehat tetiba I'm thinking to update this one.

Well here's the situation ye.

Exhibit 1
Aku: Papa,nak handphone BB macam along please.
Papa:Of kos,petang ni kita pergi beli ya.
Aku:TQ pa!You'r the best!

Exhibit 2
Semah:Cantik betul top kat Topshop tu kan Piah?
Aku:Haah la,nak beli ah.
Semah:Belanja la satu.
Aku:Takde hal. :)

Exhibit 3
Semah:Share la topup Piah.
Aku:Boleh.Jap
Semah:Awww jasa mu dikenang.

Explaintion Exhibit 1

Okay,takleh nak dinafikan bahawa memang ada budak yang camtu.Minta apa je kat daddy mesti dapat.Well,ada duit semua jalan la kan?Berlainan dengan bapak aku.Huh,keep on dreaming la!Nak something?Guna la duit sendiri.Setakat support sikit boleh la.Now,siapa cakap aku manja??Papa pernah cakap."Papa bukan tak mampu nak beli Piah itu ini,tapi Papa nak Piah sendiri fikir,penting ke benda tu.Nak cari duit bukan senang" then aku jawab "Takpe pa,Piah paham.Piah tak macam budak lain"
Maknanya:Aku tak heran dengan segala gadget yang ada.Entah la.Memang tak heran lah.Memang kalau orang ada,aku pandang je la.So,tak perlu "menganjing" dengan saya ^_^ peaceeeeee
*Dialog itu pun tak pernah berlaku ye.Malah,ayah aku yang tanya "Nak tukar handphone Piah?"
Explaination Exhibit 2
Okay,ni memang takleh blah.Aku bukan cop duit.Duit yang ada dalam dompet aku,tu semua hasil aku berjimat cermat dan tidak membeli barang tak perlu seperti orang lain (orang lain la,bukan korang) Yang takleh blah tu,asal time korang cek purse aku,time tu la time ada duit.Adui.Maybe,ni faktor yang nampak cam aku budak senang.Try la tengok time purse wa kempis. :) Ada bran?Tengah bulan cari wa.OK?Ingin diterangkan juga,memang ada barang saya yang branded,tapi actually tak branded mana pun.Harus difahamkan,tak selalu saya beli barang branded.Sekali sekala sahaja.Dan barang itu pasti akan digunakan dalam masa yang lama :)

Explaination Exhibit 3
Hehe yang ni lagi la berat.Nak-nak after 15 sept ni kena bayar tax 6% kan. :P Bluerrrkkk.Bukan apa la,ada yang minta share tu.Mimpi la,takde aku bagi derrr.Aku tak bagi bukan aku kedekut,aku nak jimat.Mak aku jual kuih je,bapak aku tukang urut.Lagi satu habit "Piah,call jap".Haih.Kalau call cerita berfaedah ok la kot.Tak pun sekali sekala je kan.Ni benda yang kau boleh TEXT sahaja seperti "Aku nak datang rumah kau,5 min aku sampai" takkan 1sen nak kedekut dengan aku.Aku call dia,6sen for 30 sec conversation .URG.*great,now I'm doing math!
Ada juga yang asyik-asyik suruh aku call semata nak cerita pasal boyfriend dia ada makwe lain la,girlfriend dia lesbo la.Paham tak betapa aku kena korban kan duit aku untuk call kau dan menyelesaikan masalah kau. -,- It's just that sometimes,spending your money for something that u're not satisfied rasa cam membazir.You know what I mean tak?hehe.Btw,I like to help people.It's a noble job :) *Not saying I'm a noble person.NO.When we helped somebody it's just something noble thing to do.

Pokoknya,aku bukan berkira sangat.And not so kedekut jugak.Nak cakap jimat giler pun bukan.Cuma,sometimes I realize that "Bukan senang nak cari duit".Yeah,sometimes kalau ada duit,aku belanja la kawan-kawan.Walaupun air 50sen kan.Orang kata,ambil berkat. * Tapi orang belanja aku benda mahal.Hurmmmmmmm.TQVM :) Haha

6 comments:

safiah sokher said...

Cam post yang takde motif je~~

*sendiri komen.HAHA

nurfatiha blacky said...

haha. ade motif la u.hikhik. kadang2 setengah remaja senang je nak dpt suasuatu. mintak, mesti. dpt. untungla. tapi, diorang xkan rase erti kesusahan.

nurul ain said...

haha . same la perangai :)
bkn kedekut , jimat ^_^

SHINeelany said...
This comment has been removed by the author.
SHINeelany said...

Selalu jugak dia kata "Akak call jap.tp ckp mende cam sakai :p"

tak pun

masa dia call/aku call dia , mesti tanya benda ni
"Akak ni org mintak top-up apesal tak reply/bagi?! "

aku ni bersabar je.alasan bagi pun "akak busylah time tu..top-up tkdalah..itu la ini la"
tiba masa aku letup , mau aku sembur dia !!! suruh belajar sibuk nak becinta !!!!!!!
result down tehegeh2 nak ngadulah ckp takda masa study la itu la ini la.
PANTANG BETUL AKU!

safiah sokher said...

Fatiha & Ain : Tq for dropping by and comment :)

Lany:Erghhhh dia pk kau banker dia ke.Tak payah bagi da.Cakap la,ko dah pokai,nak masuk U.Nak kumpul duit.