20.6.11

awek ditag oleh aweknye


Peace Be Upon You :)

Haaa disini ada tag yang aku kena buat.Tag ni di tag oleh Lany Zubir :).Bakal adik ipar?erkkkkkkkkk *kening kening .Kira macam 'blogwork' la ni.Muahahah.

Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
For sure,nyawa lah yang penting.Harta benda sume leh carik,nyawa satu je.Tak gitu?

Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
Oleh kerna aku sekolah,last thing that I bought today is Keuw Tiow *betul ke wa eja tu beb

Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
Hehe nak macam cerita Ayat-ayat cinta tu.Dalam masjid kot then dia ada tabur bunga rose merah.Wowwwww mesti korang jeles kan :P

Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
Kalau hubungan dengan Allah s.w.t insyallah forever and ever.Amin

Adakah anda dilamun cinta?
tak ready

Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
Restoran Rumah Aku Sendiri.Amacam?

Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Gadis-gadis Kota Riyadh.Buku ni terjemahan dari bahasa Arab.Yang menariknya,kat Arab kan,dulu buku ni dijual secara haram sbb content nye mmg sensitif sebab penulis menceritakan hal-hal ke-sosial-an wanita arab yang kita tak tau.Tapi aku dah tau :p

Apakah nama penuh kamu?
Puteri Sa'adong Safiyyah Bt Sokher B. Sa'aban B Hj.Pakeh

Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
Sama rata,aku ni tak pilih kasih.huhuhu

Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Diri sendiri?

Christina atau Britney?
Hayley Williams boleh tak?

Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
Masa kat hostel dulu iye la..Sekarang ni jasa mesin basuh.

Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
Insyallah,Mekah.Jadi Hjh Safiyyah pun okay jugak.huhu

Pelukan atau ciuman?
tak nak.

Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu :
1)Lany ni bekas penduduk Tg Rambutan
2)Seorang kawan yang cool
3)caring but daring
4)bakal adik ipar
5)Kata nak belajar gitar tapi belaajr-belajar lagi. :p

8 perkara amat kamu gilai :
1)Duit
2)Disney Channel
3)Majalah Ujang/Komik
4)Kartun
5)Subjek Kesusasateraan Melayu
6)blogging
7)bersms
8)Duit *lagi!

8 perkataan yang sering diucapkan :
Apasal ko suka tanya 8 ni woi!
1)Peace Be Upon You
2)Bebeh
3)Baby
4)Kebaby-an
5)ohhh please la *sambil buat muka mintak penampar
6)What the hal?
7)Bengong
8)Goodnite

8 buah buku paling terbaru dibaca :
1/Salatus Salatin
2/Pengajian Am
3/Sejarah Kesusasteraan Melayu
4/Sejarah Kesusateraan Melayu Moden
5/Seni Visual STPM
6/Majalah DARA.COM
7/Majalah Ujang
8/Stop,Look,Go

5 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali :
1)Paramore-Misguided Ghost
2)Paramore-Turn in off
3)Yuna-Missing Star
4)Paramore-Love is not a competition
5)Demi Lovato-Catch me

8perkara saya pelajari tahun lalu :
1)Didikan Agama tu penting
2)Duit pun penting,dan sgt senang nak buat duit time duduk hostel,jual je pape mesti ada orang beli.huhu
3)Bestnya kalau berkuasa.haha.betul tak tipu! *Lany punye jawapan,tapi sgt betul
4)Penting juga bersosial dengan rakan yang nakal sbb dorang best
5)Never afraid of doing mistakes
6)Past is past,takde guna nak menyesal
7)Jangan takut jadi diri sendiri :)
8)Lastly,I learned about friendship.and camne true friends yg betul dan olok2

tag time to :
Faza Aloha
Safiana Sokher

2 comments:

Faza Aloha said...

beb..
i baru bc post u :)

anyway, tq..
i will answer for my next post :))

safiah sokher said...

good then :)