25.5.11

Bukan menyusahkan cuma..

Peace Be Upon You :)


Aku tak berapa nak suka.Bukan nye benci.

Yelah,hidup memang kena ada kawan tapi..

sometimes kita kena independent jugak

Kalau dah tau bodoh tu,belajar lah

Kalau nervous tahap gaban tu makanya jangan mer-nervous kan orang lain

Kalau dah tau diri tu kibut maka ubah la kibut tu ke-cool sikit

Ahhhhh ko buat aku tak berapa nak bahagia.

Kenapa belagak cool,gangster walhal kamu penakut?

To earn people respect?

Stop it!

Jangan simbah aku dengan simpati

aku tak sanggup

kau tau aku ni lembut kan,(aceh ceh ceh ceh)

Jangan la amek kesempatan

aku cuma nak jadi baik je.

Aku nak orang seronok kawan dengan aku.hehe


Tell me what to do ohhhhhh about you?-Demi Lovato,What to do.


Tema Puisi tak berapa nak puitis ni :Penulis mahu kan sedikit ruang untuk diri sendiri dan tak mau "di depends" oleh sesiapa.

Persoalan: 1/Penulis meminta rakan nya supaya jangan asyik nak buat beliau serba salah.Persahabatan atas dasar kesian dan simpati,tak tahan lama dan tak cool lansung.(Pehal aku suka guna perkataan "cool" ni?)

2/Penulis cuba nak jadi seorang rakan yang baik,namun kalau dia gagal,dia minta maaf.

3/Penulis minta rakannya bersifat lebih natural dan cool.

4 comments:

SHINeelany said...

HAHAHA.sejak sastera student ni,bukan main "puitis" ayatnya

safiah sokher said...

Bessseee

Faza Aloha said...

sgt mengimplikasikan apa yg dipelajari di dalam kelas :)

p.s: btol x susunan dan tatabahasa ayat sy ? ^^

safiah sokher said...

hhehe Kak Faza.ni cara pembelajran baru