28.5.11

5 Perkara nak di buat time cuti sekolah!!!

Peace Be Upon You. Yeayyyy cuti sekolah has begun! So,what shud we do?!

1.Spend time with family!Selalunya time sekolah,mana ada masa sangat nak sembang panjang dengan family.Or ada ke time minggu sekolah orang nak buat kenduri kawen?Ha,time ni la nak rapat kan hubungan silaturahim antara family!Buat lah event cam Family Day ke,luang kan masa sesama dengan sepupu-sepapat buat BBQ and main games sesame.Seronok tu wa cakap lu..


2.Main Basikal.
Selalunya time sekolah,aku sempat main basikal petang-petang je,pukul 5 p.m.Kononnya nak gantikan aktiviti exercise.hahaha.Sekarang,seawal pukul 7 pagi aku dah bangun and main basikal.Syiok!!Hmm kalau takde basikal nak buat apa?Exercise la derr.Bangun awal,pergi jogging.Buat lah aktiviti yang mengeluarkan peluh untuk mendapatkan badan yang sihat macam aku. :) *Okay,part last tu memang aku saje tulis nak kasi korang baca berpeluh.Haha.Tak kelakar pun :(

3.Layan youtube.

Selalunya aku pergi youtube dengar lagu je.Sekarang ni kita layan cerita pulak.CTH:Miley and Mandy Show.Evendoe benda alah tu dah lame kan tak salah pun kalau layan lagi kan?Yang syiok nye aku suka tengok Sonny With A Chance kat Youtube.Tak bosan la cerita tu! Sumpah.Anddd
korang jugak boleh usha MatLufhti90.Seronok gilerr semua video dia.Yang paling lastest video "ma ma ma ma ma".Try la tengok syok gak.Tapi paling favourite "Mari Merungut Malaysia"

P/S:Matlufhti90 tu hensem tau.(orang cakap,aku iyekan aje)

4.Lepak dengan kawan!

Yeahhh ni memang aku nanti-nanti kan.Cuma tunggu orang ajak aku keluar je.Hihi.Besenya time cuti sekolah ni memang perkataan "Jom lepak" akan meniti di bibir-bibir setiap student
terutamanya yang ada tahi lalat kat kaki cam aku (Orang cakap ada tahi lalat kat kaki ni kuat jalan.)So,apa lagi?Jom la lepak.Tapi make sure lepak-lepak tu buat benda yang berfaedah sket&pilih lah tempat yang bersesuaian.CTH:Kalau banyak duit,boleh la keluar Pavillion ke,shopping2 (kalau untuk kureng duut boleh je window shopping kan?).Or kalau lepak kat kedai mamak pun takde salahnya,yang penting Quality Time bersama kengkawan tu.Betul tak?

5.STUDY!

Meskipun banyak yang aku list tu,namun,study jangan lupa.Kenapa?Otak manusia ni boleh simpan memori kejap je.Kalau tak refresh habis lahhhhhh.So,jangan lupa selak-selak buku even kejap je.Amek la sehari 1jam.Tapi kalau untuk form 6 macam aku,maka kena spend dalam 2.5Jam kot.Atau lebih?haha.Tu semua tak penting sebab berapa lama atau kejap ko spend masa time belajar yang pentingnya berapa maklumat ko dah pulun?Ada orang study kejap je,semua dah masuk and ada pulak study 3jam tapi siiikkkiiittt je yang masuk.Tak guna jugak kan?


Pesanan Ringkas:Manfaat kan cuti sekolah ni betl-betul okay :)

8 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cuti sekolah..study~~

eyma hashim said...

okay piah :)

safiah sokher said...

Kak Nis : Study tu yg last skali.hahaha

Eyma: Buat tau..

Faza Aloha said...

wah.. pjg entry nih.
p.s:study tuh naper ltk no.5?? :P

safiah sokher said...

Panjang ke?besse je.ahhaha.Study number 5 sbb..errr takde sebab.aahahahah

SHINeelany said...

alamak dah promote matluthfi90 jugaklah kau :) baguss!!!dia hensemlah.kau tak rasa ke?aku RASA.hahahha

nelly said...

nelly nak layan blog puas2 .hehehe

safiah sokher said...

Lany:aku mmg rasa dia tu hensem cuma aku segan nak ngaku je

Nelly:jgn lupe study ok :)