23.4.11

Tak kuat iman.

Peace Be Upon You

Takde baru je lepas belogwalking belog para blogger yang ada kat dashboard.Hmm then g lawat belog Kak Nis Hang Tuah. <---Blog fav aku sebab penulisan beliau ringkas je,dan aku paham.ahahahaha.

Well,tahniah la kat beliau sebab dapat buat LI kat Karangkraf.Best tu!

Then tetiba je teringat..


PILIHAN PROGRAM PENGAJIAN IPTA MENGIKUT KEUTAMAAN

1 * : UiTM - E2243 DIPLOMA PENGURUSAN PERKHIDMATAN MAKANAN

2 * : UPSI - A2002 DIPLOMA SAINS (MATEMATIK)

3 * : UPSI - A2003 DIPLOMA TEKNOLOGI MAKMAL

4 * : UPSI - A2150 DIPLOMA BAHASA INGGERIS

5 : UiTM - E2221 DIPLOMA PENGURUSAN BANK

6 : UPM - P2056 DIPLOMA PERNIAGAANTANI

7 : UPSI - A2160 DIPLOMA REKA BENTUK DAN PEMBANGUNAN PERMAINAN

8 : UiTM - E2041 DIPLOMA TEKNOLOGI TEKSTIL

Ceh.Ape kejadahnye aku amek PPM?Dah la aku ni pelajar jurusan Fesyen.A pulak tu subjek Fesyen.

Dulu.Once I started to like blogging,I wanted to be a journalism.You see,I'm thinking about being a Fashion Mag Editor or..Editor Majalah Motivasi ke....Ah,yang penting Editor lah!Atau..aku ada satu page kat dalam apa-apa majalah khas untuk aku tulis hal ehwal semasa yang terkini.Ha,lagi-lagi kes buang bayi tu.Geram betul aku!tapi..BM aku tak pernah A.So,TAK LAYAK.Tukar kerjaya lain.

Then I'm wanted to be a kaunselor.Cuz its Cool,chill and u can connected with people.Aku memang suka bagi advise.Even merapu sikt.hahaha.Oh,come on,Let it be lah.Sometimes merapu boleh bagi inspiration tau!

After knowing about Asasi TESL.Automatik-ly in love.Siap pergi search internet bagai.Plus,I'm one of the school debaters and I often earn an A in English.Wow,I am the kamus bergerak for almost everyone.Kekadang,nak tulis sajak cinta ni dalam Eng,aku tolong kasi ayat.Hehe.Shhhh secret!And I started to read a eng novel yang hakk tebal tu supaya aku boleh learn any new word and I do read the dictionary u know..

Then aku fikir,"Yes,Aku nak jadi English teacher.Aku nak ajar anak-anak melayu pandai cakap BI.Hidup mati nak jadi cikgu BI!"

Malangnya.BI aku C.Entah la.Sedih sangat.Habis dah kengkawan bagi semangat.Agaknya,kalau they all satu rumah dengan aku,mau they all tendang aku sebab asyik lemah semangat je after dapat result BI.Ahhhhhhh berat mata memandang,berat lagi la bahu yang memikul ni kawan.Mana nak taruk muka.

Them:Eh,result ko bape Piah?

Aku:okay.3A5B+1c

Them:Ape yang C?

Aku:BI.

Them:WHAT!Bukan ko terer ke?Trial ko A.Ape jadi ni?Tak caye lah!

Aku:Entah~~~~

See?Apa u olls nak buat kalau u olls jadi aku?

Tengoklah,apa yang aku apply semua lari dari apa yang aku minat.hmmmmmm

6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

uitm.master of mass communication
:)

safiah sokher said...

Hmmm result BI lak buat tak layak :( masscomm paling kurang,BI and BM kena c+

SHINeelany said...

dear,anything can share with me kan?
aku rasa dah byk kali aku bagi semngt kat kau
but as you said berat mata memandang,berat lagi la bahu memikul .. tapi aku tak pernah bosan :] sebab kau one of my besties ;D

safiah sokher said...

Oh yeahh.TQ lany :') *terharuu beb

AgriBiz Student 2011 said...

ta dpt twaran UPM ker? bgos uwh..

safiah sokher said...

AgriBiz Student 2011 : Tak.tak satu pun melekat,hampeh kan?