23.4.11

Suka.

Peace Be Upon You


hmm penat betul semalam.Semalam pergi Mid Valley.Tak buat pape pun,saje cuci mata.Ish,tapi tak syok lah sebab tak shopping apa-apa pun...Bukan kedekut duit.Jimat...Hehe


Bila dah pukul 6.30pm fikir nak balik rumah dah.Tetiba pulak Along aku call,ajak pergi Pavi.Uihhhh mesti tak lepas peluang ni.Dengar citer Cotton On ada sale.Ni yang suka ni!!


Sampai Cotton On.tak beli pape pun~~~~~Malam tu balik,buat apa yang patut the terus BOOOM.Gelap dah dunia aku.


Tersedar awal sangat,maka aku pun online FB & Blogwalking.....


Maka,aku jumpa la kat dashboard aku "11 cara mudah mengetahui perempuan suka anda" kat belog Akal VS Emosi.nak baca gak?Tekan sini!!*Dulu suka tengok video kartun kat belog tu.

Then bila baca artikel tu kan tetiba teringat satu kes.


Dulu aku suka kat sorang mamat ni tau.Haih..meskipun DTB aku still ade perasaan jugak.Hehe.Aku selalu la dok usya mamat tu dari jauh,dekat,tepi belah kanan,kiri,atas (bawah takde.Kang u olss fikir benda lain pulak.Haih T____T).Yang si mamat ni pun ringan tulang.Suka tolong aku.*ni yang aku suka ni. Kalau aku otw nak balik rumah,dialog dia "meh aku hantar" tak pun "Bye,safiah" sambil buat muka manis dia tu *ha,ni yang aku menyampah ni.Pehal muka dia kiut?


Nak tau tak.Bau perfume dia kan WAAAANNNNGGGI giler.Aku tak tau camne nak terangkan bau perfume dia tu tapi memang wangi lah.Hidung aku lau tengah selsema pun still boleh bau lagi ni.Tak perlu nak merapat-rapatkan diri lah.Sebab memang dah bau.Hehe.


Pada suatu hari "Hmmm sedapnye bau perfume kau" dengan muka aku yang sangat blushing.Then member aku tegur "suka perfume ke suka orangnye?".ha,amek ko!Kena setempek aku ni.Malu betul aku.Rasa cam nak duduk bawah meja je.Bertambah merah muka aku ni.(katanyaaa)Then member aku ni blah dari situ."Aku bagi masa kat korang lah".Kepala hotak member aku ni!Bengang tol aku time tu.Aku dan si dia pun,senyap je.Bisu gile.Hah,5 min lepas tu,NASIB BAIK dia open topik.Alhamdulillah.


Sejak dari hal tersebut.Aku terus buang perasaan "suka" kat dia jauh-jauh.Sebab?Takde reason lah.Bukan apa.Aku ni tak reti menipu bab-bab ni.Then nanti kengkawan soal siasat camne?Mana boleh aku ngaku aku suka dia.Tak leh.Tak leh!Hilang lah "cool-ness" aku. :p :p :p


P/S:Kalau ade jodoh,ade lah.Kan?

Acehceh ni ayat nak sedapkan hati ke ape??

4 comments:

Rafi Nilhan said...

suka punya pasal la nih.. haha

safiah sokher said...

Haahahaha.Paham pun Rafi

SHINeelany said...

dia bukan tak kerja situ dah?
adehh piah,NO to him!!!

safiah sokher said...

Ohhahahhahaha TIDAK LANY.Ini bukan cerita zaman kerja.Ini cerita zaman sekolah dahulu-kala.hehe