26.2.11

I like him.I like him a lot!

Peace Be Upon You



1/Kalau nak baca,janji keep it as a serect.

Eh?iyeke?dah tentu blog,mesti sume orang tahu.ISH. (kenapa aku bermonolog ni?)

Hmmmm actually kan,aku ada suka kat seorang ni.Hehe.(malu la).Tak tau la nape aku suka usha2 dia ni.Tapi aku rasa tak lama kot perasaan ni.Kan?O,begini rasanya menyukai jantina berlawanan..(hak tuiii mcm before ni tak pernah couple lak :p )Tak kau tau,bila aku dapat number phone dia aku rasa cam happy giler.Nak lompat-lompat pun ada ni!Hahaha.Buat malu kaum DTB je!

Teringat pulak Cikgu aku pernah cakap. "lelaki ni boleh sayang ramai-ramai perempuan.That's why lah they all boleh kahwin 4.hehe.Tapi kalau perempuan pulak boleh sayang sorang laki je.Tak gitu?" and tetiba teringat mak aku pulak pesan "Lelaki ni boleh pilih mana perempuan yang dia nak" .Heyyy apalah nasib.And kawan aku pesan "Kau jangan cari jantan piah,cari lelaki" manakala Abg Krul pesan "Adk,jangan cari lelaki,cari lah cinta.Insyallah kekal"

Betapa semua orang sayang kat aku ni.hihi.

Anyway,aku dah berazam sejak kurun lamanya,aku tak nak lah terjebak dalam kancah "mabuk bercinta tak hengat dunia" ni.CTH:Lebihkan pakwe dari famly and kawan,dah tu baru lps balik dating ni nak g webcam dengan si dia pulak.hmmmm.Sebab aku terkezut tengok kawan aku sorang ni siap kasi statement "Takleh hidup oh takde awek" .(nak muntah).Maybe u ollss akan cakap "eleh,kau tak rasa lagi" tapi takpe,aku akan sedaya upaya mengekalkan prinsip ni.Amin.Tapi aku sangat support lah mereka yang cakap "single is heaven".Yeahhhh gitu lah!

knowing that,so I made a list!

  1. Someone who penting kan famly n kawan.Bukan apa,sbb aku pun nk lebih kn famly n kawan jugak.Hahaha
  2. Someone who not so handsome lah.At least good looking la,Kemas gitu kan (aik,bukan memilih rupa).aku tak nak yang handsome sbb apa tau,kang aku tengah dedating ni,datang lak minah sound2 aku cakap aku amek BF dia.Padahal Bf dia tu playersss.Sape yg terkena ni?
  3. Someone who I can trust.Tetau la,aku kan ada masalah dalam mempercayai lelaki kan.So this is important!
  4. Someone who loves me for who I am and loves my family and friends.Ni dah biasa dengar dah.Siapa je tak nak kan?
  5. Someone who respect woman.Yes.This one is also very penting!

ah.malas lah.Sikit-sikit je sudah.hahah.So apa pendapat korang?

6 comments:

SHINeelany said...

correct!
sapa dia?ooh kau dah pandai bersecret-secret nan aku ek? :D

Anisa Hang Tuah said...

alallalaa.share lah..siapakah beliau

safiah sokher said...

Lany : secret.wekkkkk

safiah sokher said...

AnisaHT : hmmmm takleh :p

FareE said...

wahhh , safiah sudah dilamun cinta kah ? HAHA . pesanan dari aq plak , cari laa lelaki yang menyayangi kte lebih dari kte menyayangi dy oke kawan <3

Adlina Azalee said...

STYLE <3