16.2.11

The Biggest Loser?

Peace Be Upon You.

Hi.Baru lepas tengok The Biggest Loser ni.Untuk orang yang first time tengok mesti terkejot beruk bila tengok contestant before and after.Tengok la.
Before picture bukan main gemuk lagi.Entah berapa kilo la (tapi kat negera seberang guna paun).Then kalau tengok after punya photo,HA AMEK KO.Bukan main hot lagi ni.Lawa kot body tapi sayang la,apasal cam ada muscle kat lengan tu?hihi

Okay,sekarang tengok aku pulak.Aku ni pun gemuk jugak.(actually,cuba la tengok depan-depan nanti.hihi).

Bila nak lose some weight ni?

Actually tak berapa kisah kot badan aku camne pun tapi kan...kawan-kawan dah ramai lak menegur ni.Ni yang aku risau ni.Ish Ish.Kalau aku start tak makan nasi,pantang coklat atau itu ini,mula la semua nak risau (Cehhh,bajet disygi la tu).

tapi 2 Minggu lepas aku ada makan cornflakes ni kan.Seriously selera makan memang takde lansung.Sangat berkesan la tapi yang slacknya aku ni tak banayak exercise so macam tak guna la kan?Plus,hari-hari bekerja terpaksa la pulak makan nasi atau pape takut kang perut tu berbunyi lak time keje.hmmm buat malu je.

Hmmm korang ade tip nak kurus badan dengan efektif tak?Sila komen sikit?

7 comments:

Hansyirah Takezur said...

masuk biggest loser tu kne paksa main kat gym..aishh..sanggup tak body berketul-ketul camtu.. hehe?

Tips salah sorang pserta biggest loser tu, kalo kita makan tu, kita kne taw bpe kalori dia.. Then, kita kne bjalan @ wat pape xtvt yg boleh repay balik apa yg kita dah mkn.. Senang2 jalan je dah dpt trunkn berat.. At least 500 steps kot sehari? ntah, tak sure la :)

Yang senang lagi, wat je sit up at least 30x sehari :)

safiah sokher said...

Iye ke.Fuyo fuyo.TQ :D

She is f.A.z.A said...

beb, u x der laa mok pon..
if nak kurus kn kurangkan aper u mkn..
if biase mkn nasi penuh so u amik half

byk kan sayur kurengkan daging..
n slalo jpging okey :)

micky eyqa said...

slalu lah berjog hehehe

Ain Atika Zailani said...

huhu..i kalau hilang selera makan rasa macam nak bunuh diri ouh..ahhahaha...

blackrosehunter said...

tips dia senang je..kawal pemakanan,diet seimbang n bersenam..ckp la senang,buat susah..hahaha


Blackrose's latest entry: Email Facebook

IFA Athirah said...

ade!yg pnting workout spt,ankat berat,sit up, push up dgn brterusan.insyaAllah menjadi.http://www.geekintherainbow.blogspot.com/