10.1.11

Stop,Look,Go Yeah,my father is the author!




(Klik gambar utk besarkan imej)
Peace Be Upon You

Aku rasa happy bebeno ha ni :D nak tau kenapa.Mehh sini kita share :D

Buku yang ayah aku tulis dah keluar!Alhamdulillah ni semua berkat usaha Papa aku selama ni.So,tak sia-sia lah papa duduk depan lappy :D
As u olls know,ayah saya ni seorang OKU Cacat Penglihatan,Mesti u olls pelik macam mana ayah saya guna komputer?Actually Papa guna satu software screen reader yang dinamakan JAWS. (hmm kalau aku citer pasal JAWS,u olls tak paham kot).Nak ringkas kan,JAWS tu akan baca everything yang ada dekat skrin komputer. :D

Cukup.

Oke,apakah peranan u olls sebagai seorang follower saya,Rakan saya?

Beli lah buku tersebut.Boleh didapati di mana-mana kedai buku terdekat :D Hanya RM10.Nak order ke atau lebih lanjut boleh klik disini!

Sinopsis: STOP, LOOK, GO! menyingkap pemerhatian dan pemikiran seorang warga ‘istimewa’ tentang kehidupan masyarakat sekeliling.

“Kehidupan yang kita lalui seharian di muka bumi ini, tiada bezanya semasa melalui jalan raya untuk berulang-alik ke tempat kerja atau ke sesuatu destinasi. Setiap perjalanan, sudah pastinya terdapat halangan dan liku. Adakalanya kita terpaksa berhenti, mengelak, mengundur, berhati-hati dan sebagainya. Kesemuanya itu kita lakukan demi keselamatan.”

Kita lupa dalam kita selesa, ada yang sesak, dalam kita gembira, ada yang berduka. Lebih malang, ada yang tergamak merampas ‘hak’ orang lain demi mengejar kemahuan diri. Di mana hilangnya nilai-nilai murni yang sekian lama diterapkan dalam diri kita dahulu?

Ayuh, pandang ke hadapan tetapi tidak salah andai sesekali kita berhenti dan menoleh ke belakang agar kita sentiasa ingat asal usul kita.

5 comments:

Anisa Hang Tuah said...

wah.wah..hebatnyaa
tahniah (:

safiah sokher said...

tenkiu :D akk pun boleh buat buku pe atau jual lukisan??

Nur Ailani Zubir said...

aku rasa aku penah tgk (kekeke,jgn main main.siap beli,dah baca pun) ..
weyh,thanks teman.

Biela Sapine said...

tahniahh, tak bermakna seorang OKU jugak tidak boleh menulis kan. sekali lagi tahniah buat ayah kamu

safiah sokher said...

Yea Lany,tq for ur support

Biela tq!