22.12.10

Statement ingat sampai mati

Safiah Sokher Statement yang anda kena ingat sampai mati oleh Safiah Sokher yang berbunyi:Bebudak remaja tak dapat internet sejam dah macam nak mati.Padahal,banyak lagi benda boleh buat.Agaknya,kalau internet bersama laptop boleh bawa masuk kubur pun nak pergi bawa masuk jugak.Tahniah la kalau anda dalam golongan ini,tapi ingat,inte...rnet bukan sekadar chatting,blogging dan bermain game,penting untuk benda lain jugak

See MoreMonday at 2:37pm Friends Only · ·

Peace Be Upon You

Ha,ni dia statement yang aku buat kat FB sampai 16 orang likes!Yeahh (takde lah bangga,tapi...)
Sorry la,aku suppose to printscreen benda ni tapi al-maklum la guna computer je,ni lah THE BEST aku boleh buat.Hehe.

Agak-agak kenapa aku buat statement ni?Hmmm,sebab time ni aku tengah geram.Gentle.Ye lah weyh.cuba fikir,kalau internet ni digunakan untuk chatting,blogging dan bermain game je baik la kau pergi tidur sebab tengok skrin lama-lama pun boleh tambah rabun je.Dah la asyik leka dengan internet hingga tinggal semua buku,kerja rumah,tanggungjawab sebagai anak,murid,suami,isteri dan yang paling utama ISLAM.(ni untuk orang yang selalu terlajak solat.bukan perli tapi hakikat,aku pun tak perfect)

Internet umpama pisau.Kebaikan pisau boleh potong buat oren dan buah oren tu kita boleh makan.Baik kan?tapi bile pisau terkena tangan, luka.Sakit kan?

Hmm,kawan,nak main internet biar lah berpada-pada.Had kan masa dalam satu hari berapa jam nak guna.Atau boleh jugak online kejap-kejap tapi banyak kali.HaHaHa

Cuba guna internet untuk belajar benda baru.Baca benda yang berpatutan.Baru lah tambah ilmu.Cth,kalau anda minat nak masak-masak,boleh google about resepi ke.Then share dengan kawan-kawan via FB,blog etc.

Maybe,You all pun akan cakap "hey,biar lah,internet they all bukan kau yang bayar".HA!Tapi think from the bright side.Bukan ke masyarakat yang menghabis kan masa di internet dengan chatting,bermain game tu umpama orang dungu??Tak dapat infomarsi berguna lansung(Siapa rugi?DIRI SENDIRI jugak).Sebab they all tu akan duduk di dalam alam maya tanpa sedar dunia reliti yang diorang tengah jalani ni..Ha,kenapa dekat statemet di atas menyentuh pasal "blogging"??Adakah saya memerli diri sendiri?Mungkin.Tapi,ni khas untuk mereka yang berbelog tapi suka mengupdate cerita sedih mereka sendiri.Bukan apa,tak salah nak meluah kan rasa,tapi lebih baik jika cerita sedih tu di olah.Olah macam mana??Ikut kreativiti,setengah orang dia olah kan cerita tu seperti orang lain yang mengalaminya,dari situ anda boleh membantu diri anda berfikiran lebih kritis.Hmm maybe kalau sedih biasa-biasa boleh kot,tak pun sekali-sekala,ni tak,entri dalam satu bulan tu je update benda sedih,we as the reader pun macam hilang minat nak jadi follower.Gentle.Macam la tak benda yang happy kat dunia ni.So,better update benda happy-happy :D

Cakap banyak pun tak guna.Got to go.Bye.!!Ha,ada pendapat nak dilontarkan?Sila komen :D

2 comments:

Anisa Hang Tuah said...

internet memuaskan..
(:

dan sangat menyakitkan bile tenet lembab macam siput babi angkat tong gas

safiah sokher said...

Yeahh rite Kak Nisa ...And bertambah sengsara bile tgh sedap m'gunakan tetibe line putus.Ish