27.7.12

"Minta-minta la dia accident!" statement

Peace Be Upon You

Selamat menjalani ibadah puasa kawan-kawan ^^

Ya,tajuk yang ganas semacam pada bulan Ramadhan nan mulia.Minta maaf aku cakap dulu sebelum ada yang buat fit-naah.Ngee,tapi aku nak rungkai kan (ada ke perkataan rungkai?Entah) kenapa kekedang time marah kita minta biar orang tu mampos.Opss,Sorry lagi sekali!


Sebab aku pun macam tu.Kekadang memang aku main lepas je cakap "Pergi mampus la!" tak pun "Minta-minta la dia accident".Gentle aku cakap aku memang tak fikir apa time aku cakap.Alhamdulillah aku ni dikelilingi oleh kengkawan akan confirm cakap cam ni "Eh,tak baik cakap camtu.." tapi kekadang ada je yang membatu api lagi.Haha.Abaikan.Padahal,member yang nasihat pun cakap camtu gak.Kan aku dah cakap,memang biasa kot kalau tengah marah kita cakap camtu?Kan?Lagi-lagi kat orang yang paling kita sayang atau orang yang paling memahami diri kita.

Bila aku fikir balik.Sebenarnya kita hanya cakap camtu sebab nak rasa kuat.Kebencian membuat kita rasa kuat.Possible kan?Cuba fikir baik-baik.

Jujur,aku cakap camtu dekat orang sebab aku dah tak tahan.Seolah-olah orang tu macam bukan diri dia lagi,bukan yang aku kenal dulu.Aku cuma harap orang tu,ialah orang yang aku kenal dulu.So,kalau betul dia bukan yang aku kenal,baik dia mati je.Atleast dia tak appear lagi depan mata aku lagi.Kalau aku terfikir pasal dia pun,dia memang dah takde.

Konklusi?

to be continued.Peace.

9 comments:

Anisa Hang Tuah said...

konklusinya

biarkan saja

Eza Eda said...

amboiii... memg normal lettuw an ble tngah mrah..tp jgn ekot kn prsaan sgt.. mmpus mcm terok..ermm pe kate just cakap.. "aku x kenal kau lg" hah?

safiah sokher said...

Kak Nis : TQ

safiah sokher said...

Eza eda : Haha.Tetiba teringat kau dengan tutttt.HAHHA

Eza Eda said...

kn? kerak cakap je la pe de hal~

safiah sokher said...

Haha.aku tak cakap~~~~

Nelly The Strange said...

kalau tengah marah , macam2 kua kan hehee

safiah sokher said...

Nelly : Yup. :)

Arol Mubin said...

Dulu, kadang-kadang aku ada jugak cakap cmtue! Tengah marah, macam2 boleh keluar dari mulut. :D Tapi bila dah cool down, aku mesti menyesal. Doa pada Allah, selamatkanlah orang tue. :)