13.5.12

2 AM

 Peace Be Upon You.

Aku update status tu 5 jam yang lalu.So,sekarang pukul berapa?You do the maths. :)

Lepas balik teater semalam,aku melangok depan computer,buku kat tepi.Entah pape lah.Aku memang nak study.Tapi malam.Then,pukul 8 malam,aku take a nap la konon.Sedar-sedar dah pukul 2 pagi.Cis Kek.

Lepas tu teringat aku kejadian akhir tahun lepas.Aku terbangun pukul 2 pagi.Time tu,air mata pukul 11 malam masih bertakung dekat mata.Pipi aku basah.Aku bangun dan tengok muka aku kat cermin.Ya Allah,aku tak kenal lansung siapa perempuan dalam cermin tu.Sejak tu,mata aku makin membengkak dan cengkung.Ramai yang tegur tentang perubahan tu,tapi aku buat tak tau je.Then,aku on blog,update.Aku buat satu puisi.Haha.Mungkin tak berapa nak gramatis tapi itu lah yang aku rasa time tu.Siapa yang selalu update kat sini,maybe perasan la kot puisi yang bunyi macam lain macam sket.HAHA

Malam tu,aku text Lany ajak online FB.Then IM.Aku mengadu semua then dia bagi semangat kat aku.She's such a the best-est friend I ever had.Oh ya,the night before,aku call Fiza and mengadu jugak.Dia pun bagi semangat kat aku.Aku beruntung sebab walau macam mana susah pun aku,aku tetap ada orang yang nak dengar kisah hati aku.So betullah orang cakap,the real friend,the one that never bored or tired of hearing your random shit.

Sampai sekarang,mata aku masih lagi sembam.Tu lah,benda yang kita buat untuk beberapa jam boleh memberi effect selama berbulan-bulan -__-"

Tak lupa jugak,sekarang aku ada kawan yang sangat memahami nan baru.Aku nak mention nama beliau takut tidak direstui.So,aku rahsiakan aje.PEACE.

P/S : Kau layak untuk menangis,tapi pastikan lepas ni kau takkan menangis untuk benda yang sama lagi okay?
P/S 2 :If u really had it or it's just on your mind,you perfect.

THANK YOU SO MUCH ^__~

4 comments:

SHINeelany said...

Menangis sebab apa lak kalini?haha nak aku dengar ke citer kau tu?nak msg lahh~ ~ ~ hehehe ^ ^

Btw dude , when nothing goes right .... go left :) (meaning : there are always have jalan on everything)

safiah sokher said...

Tak.Kali ni tak nangis.Cuma teringat time dolu dolu

Faza said...

sometimes. crying make us feel better :)

safiah sokher said...

and damage our face.haha.but it is true kak faza :)