6.3.12

Mersing Stories

Peace Be Upon You

I know I haven't update and the latest post pun merepek je.Huahua.Last friday,2-4 March 2012 sampai hari ahad la kan I..went..to...Mersing,Johor!!I am participating myself with Kursus Perkisahan Sejarah Tingkatan 6 actually and it felt like a blessed and sooooo lucky of me to join this program.Kursus ni state level certificate actually and I'm not just joining for that,I want experience ^^

So,here I am bebeh in La Bella Resort,Mersing.It's near the beach you know.Huahau.Tapi bukan pantai yang boleh mandi yuhuuuu macam kat PD tu.Dapat tengok air laut aje la~~

*Adawiya.Irma-Sesama wakil from SMK DHTK.And Pika wakil from erk,lupa sekolah dia??
Banyak aktiviti yang disediakan.Tapi tak semua sempat buat,therefore aku rasa cam tak banyak input and kalau boleh rasa nak minta extand je.HOHO.Aku paling suka kelas vokal.

DO RE MI FA SO LA TI DO~~~~~~~~~
DO TI LA SO FA MI RE DO~~~~~~~~~

*This is our crazy facial expression that you should ignore.Huahua
Dorm aku ada 20 orang.Complete 3 bangsa dalam tu and semua giler2.Dulu masa aku form 3 aku tengok akak form6 ni cam matured giler je tapi bila aku dah form 6 baru aku tau.Sama je gile2.HAAHHAHA.


This is not my group btw.Kami ditugaskan untuk buat satu perkisahan sejarah berdasarkan tokoh yang telah diundi oleh ketua group masing-masing.Tengok la,kalau tangan ketua tu ada ong,dapat la tahuk senang kan.My group,dapat pasal Tok Janggut.Amekkawww.(Just incase kalau taktau perkisahan itu apa,it's adik beradik with theater actually.)


Aku rasa pic ni smart doeeee

Ni after brainstorming in the evening.Konon lepas tension la.Tapi,you should step on the sand your self.HAHA.Kelakar la.Kitorang cuma mampu posing2 je kat tapi pantai ni.Nak rasa-rasa air pun takpat :(

Tengok la.Tu pasir ke tanah?HAHA.Oppss,this is the only cute boy I knew.Ejun.Ramai yang had a crush on him you know.But not me.HAHA.Opsss terbocor rahsia :p

Selit jap:The only girl that I found interesting to be friend with is Pika.She's the selamba type.She an athlete.She play Bola Baling for Sukma and Sukan SEA.I adore her ^^ but I didn't have her number.I wish I could meet her again.She made my weekend.


See,this is what I talked about tadi.Tak semua pasir dia boleh pijak.Kalau tak hati-hati camni la jadinya.Kesian kawan aku ni taw.Pasir jahat!

Ni lah wakil dari sekolah aku.Actually ada lagi lelaki 3 orang tapi kitorang segan la nak ajak dorang snap2 dengan kita..HAHA.No lah,dorang tanak.Camera shy?Wekkkkk.Yang tudung coklat tu cikgu tau!also known as jurulatih kat sana.Kelakar sangat bila ada sorang budak ni panggil dia "kakak".Hey,she's married!

Berbalik pada tugasan kami untuk buat perkisahan Tok Janggut,my team won best team among 8 team.Jap,not the best la sebenarnya sebab dia pilih 2 team untuk persembahkan kat pegawai Melaka.So,I was very very satisfy ^^ and highlight sikit siapa penulis skrip??I'm one of them.And let me tell ya it's not easy to kait kan one scene to another.I'll take this as my own pengalaman lah and tekad to improve next time.Credit goes to the pelakon also.


Ahhh so malas lah so many papa and mama razzi here to snap my photo -__-" Okay,perasan kejap.HAHA.


MY TEAM.Cuba carik aku?


Time dah nak balik.Ah,sayang la nak tinggalkan kem ni.Seronok sangat tau!and I still remembered those day.Bilik dewan yang sejuk.Makanan yang sedap.Kebisingan cafe.Gelak tawa dalam dorm and bilik air.Memula tak kenal orang memang rasa awkward sikit.Tapi besse la,it's a camp!

Generally,I'm gonna miss this camp so much!Probably the coolest camp I ever joined!!!Too bad jugak the jurulatih cakap tak sempat nak ajar pasal pentas apa semua and I don't even know what they talked about because nama pun tak belajar kan~Nasiblah dorang cakap kalau ada pape boleh je contact untuk tanya-tanya.Awww sukanya.Aku ada kerjaya baru kawan-kawan ^_^

adiossss.

6 comments:

Arol Mubin said...

First of all, aku jeles! Hehe. Baca entri kau pun, aku dah rasa keseronokannya! Nanti jangan lupa, share ilmu yang kau belajar kat kitorang. :D

Faza said...

wahh best gler g jln2.. *dh lama x jln2 :(

SHINeelany said...

patut menghilang di fb dan blog :)
HAHAHA I also enjoy ur story . happy for you jugaklah ^ ^
ingat janji kita , after your stpm kita dua (with my bro as a bonzer) kita .... JENG x3 .:D hahaha

p/s : btw , dah lama aku tak camping T,,T

safiah sokher said...

Arol : Alhamdulillah,rezeki aku dapat pergi sana.Lain kali kau pulak dapat program lain.Ya,aku mestilah akan share ilmu ni!

safiah sokher said...

Kak faza: Hmmmm not a vacation.Seriously sebab kena perah2 otak.tapi syok

safiah sokher said...

Lany:Mana boleh lupa vacation tu!!