3.1.12

Seriously,what happen to the geniuses peep?

Peace Be Upon You

Pagi tadi aku terkejut dengar cerita pasal Nur Amalina Che Bakri.Okay.tujuan aku menulis bukan nak memalukan Kak Amalina ataupun keluarga nya.Bahkan saya respect dekat beliau.Maklum la,pelajar cemerlang SPM tahun 2005,17A1.Bayang kan?Nak dapat 7A pun susah tau,apatah lagi 17 A 1??? Untung sangat.Dapat biasiswa penuh study luar negara.Tak semua dapat nikmat itu.

Okay,lagi satu pasal Ariff Alfian Rosli pelajar tajaan Petronas yang study kat luar negara,direport kan hilang.Rupanya jadi gay.

Pengajaran bagi aku,sepandai mana pun seseorang tu,tapi kalau didikan agama tak teguh,boleh runtuh juga.Kadang-kadang orang nak respect kita bukan kerana pelajaran sahaja,malah attitude tu penting.Kekadang,orang bodoh pun ada vision.Aku amek contoh Jackie Chan la.Dia tu asal keluarga miskin,belajar tak pandai pun.Tapi terror buat stunt and berlakon.Tengok la Jackie camne sekarang~~Famous kau.

Cerita pasal Arif tu memang dah benar dan sahih,tapi pasal Amalina tu,aku harap la tak benar. :'(

So pembaca sekalian,ingat lah,kita bukan hidup kat dunia je,lepas ni ada lagi satu alam yang kita kena lalui iaitu alam barzakh.Tak kira la kita jahat mana pun,tapi ingat lah solat 5x sehari dan tutup aurat.Insyallah,dengan cara itu,sedikit demi sedikit kita akan dapat hidayah dariNya.Insyallah.Amin

Aku tanak share gambar dia sebab tak sanggup la nak tengok.Kalau korang nak tengok,pergi lah google sendiri.

6 comments:

Anisa Hang Tuah said...

Hee ACB yee?she's my bro friend..same school..abg kata,mmg dia..
alaa..for me,biarlah dia nak fesyen mcm tu pun.
sbb,kalau nak tgok kat mesia lagi melambak gadis2 yg hot dan seksi..lagi seksi dr dia laaagi banyak..siap jadi pelakon tanpa bayar dalam video 3gp..

org persoalkan yg ACB dapat scholarship dr bank negara kan..ala..biarlah,yg musnah turun jatuh naik semua dah tertulis.for me,biarkan je dia..

dia masih manusia dan masih ada peluang untuk berfikiran waras..

kita,.yang belum tahu lagi entah apa yg akan rencana utk masa akan dtg,just behave dan behave..

:)

Nurul Ainaa said...

baru tahu pagi ni eh.2hari lepas dah keluar kat blog. hehehehe >.<

PopkoRn said...

eh, pesal amlina knape eh?
xde dgr cter ape2 pon pesal die...

Faza said...

terpranjat gak dgr that news.. ni kes x tau nk bersyukur.. haih

hamzah ian said...

entah la beb.. kat malaysia yg pakai lg teruk pun hado..

Anonymous said...

Biasalah :) biarlah kan dia dh vid respond about that

-Lany-
*malas nak on blog :P