19.1.11

Petua oleh orang MUDA

Peace Be Upon You

Tadi aku baru je baca hal Demi Lovato yang masuk rehab.Actually dah lama dah tapi aku ni baru nak baca.Sah ketinggalan zaman!

Ha u ollss jangan terkejut (macam aku).Kita nampak Demi tu happy je kan.

"Demi just seemed like she had everything going for her .It didn't seem like she had any worries,any problems.If there was something going on at the time,she did an amazing job covering it up"-Shaun Shetty

Last night I can't sleep,then I decided to watch Sonny with a chance on Disney.So,I saw Demi.She looks fine and great you know.So tak sangka la Demi is struggling with personal issues plus she was dealing with low self esteem and was bullied as a kid.Siapa punya kerja la ni?Marah ni!!

So,oleh kerana aku ni sayang semua kawan-kawan aku and folo molowwerr aku ni.Mehh aku nak share camne nak happy gaya aku :D *jap,tengah perasan diva ni!!hihi.

1.Senyum bebanyak2.
Every morning,pergi tengok cermin.SENYUM.kenapa aku buat gitu?sebab aku rasa bila aku senyum,brain aku akan keluarkan bunyi beep beep and secara tidak lansung megeluarkan chemical happy :D Betul!Takkan korang tak pernah rasa camtu kan..Seyes.Try la buat.

2.Nyanyi.
Yeahh ni paling la gemar dalam bilik.Hihi.Bantai la suara tak sedap ke,pitching tak sama macam Miley Cyrus ke lantak apa aku!Janji aku buat apa yang aku nak.

3.Lepak dengan orang tersayang
Macam ni laa,kalau u olls tengok muka orang tersayang u olss mesti u olss rasa bahgia kan? ha,sama la macam aku!Benda ni bukan boleh buat u oll happy je,malah boleh mengerat kan silaturahim!Hmm kalau takleh nak lepak dengan orang tersayang pun,tengok gambar pun jadi kan??hehe

4.Buat lawak
Memang aku suka malukan diri dengan melakukan lawak lawak tak guna.Apo nak di kato.Everytime aku buat lawak,and orang gelak,aku rasa happy sangat macam nak pergi peluk je gunung-gunung Everest tu.Tak pun,bagi teka teki kat orang.Dah tu teka-teki yang tak masuk leh diterima akal pulak tu.Then korang geram.ahah.Lagi korang geram dengan aku,lagi aku suka!

5.Jadi macho.
Yeahh ni lah aku selalu terapkan dalam diri.Bukan apa,bila aku jadi macho,aku mesti nak jadi cool.Korang perasan tak ayah-ayah kita ni cool je.Andd laki cool yang jadi idol aku ialah Papa and Abg Krul.So,find la someone yang cool untuk jadi idol and it doesn't have to be a guy.Kadang-kadang mak pun boleh, :D

Okay okay,rasanya sampai sini kot.Salam~

4 comments:

Siti Safiyyah said...

hai safiah..siti safiyyah datang sini..hehe, kelakar lak ble sebut name sendiri.. ;P

eh kalau saya pulak kan, saya suke tengok cermin dan puji diri sendiri comel. haha mmg boleh buat diri sendiri tersenyum *walaupun tak comel, haha*

safiah sokher said...

hahaha.Ha..lobeh kurang la tu..Saya pun suka puji diri sendiri sbnrnye.Shhh rahsia

MiszFieqa♥ said...

AHAHA. Terbaik kak :D

Biela Sapine said...

Saya selalu karaoke walaupun suara macam kera sumbang. Haha