6.1.11

First day at work :D

Peace Be Upon You :D

As u olls know,yesterday is my very-very-very first day @ work.Awww,aku dah besar. (erk?) I reached Ampang Point @ 12.30 and dah kerana terlalu awal (aku start pukul 1) aku pergi la window shopping dulu.Ye la,kalau datang awal sangat macam excited je.(acehceh,kontrol macho) Then tepat 12.40pm baru lah aku masuk.Aish,takut jugak nak g cakap aku ni staff baru.Entah sape aku nak jumpa agaknya?????Amek keputusun poi la tanya sesape and akak tu suruh aku tunggu lagi 5 min.
after 5 min
datang la sis Bobo.First sekali dia ajar aku punch card.(Punch card!)Then pergi tukar baju kerja.Ummm actually baju tu beli tau,bak kata akak ni,"ye la start kerja kena keluar duit sikit".Cool.Memula sis Bobo offer baju warna oren,purple,and kind of dark colour.(and of kos la aku amek warna hak cerah!ahah).Tapi kan aku jeles la abang-abang and akak-akak ni ada baju warna pink. -,-' kenapa aku tak di offer baju pink?? huhu

After that pergi tawaf satu kedai and berkenalan.ahaha.gitu-gitu la.Bila dah tiba saat kerja tu,'alamak,nak buat apa ni??'Cis,aku nampak akak-akak yang busy,pergi la tolong.

Yeah,semua staff baik-baik belaka.Semua tegur aku.Time rehat.g rehat sesama,aww sweet macam time sekolah!

Ada la akak-akak ni tanya."tak penat ke?" "tak lah,maybe sebab first day kot" aku jawab.Ahahaha,tapi u olls nak tau tak?balik je rumah,aku takleh tidur sebab kaki aku sakit sangat sampai aku bangun awal macam budak nak pergi sekolah!Ha,tu la,control macho lagi.Skang ni sakit lagi.Entah cmne nak control macho keje jap lagi??Dah la rosak plan aku nak pergi jogging.Cis.

Dah dah,cukup bercerita.

1 comment:

Norfa said...

hahah..setiap yang pertama mesti excited kan.. hahaha..

safiah di tagged.. :)
http://since-8-july.blogspot.com/2011/01/jom-pakat-main-snow-saya-dah-dapat.html