18.12.10

Safiah Day Out


Peace Be Upon You
Okay,semalam hari TONGOL'S.Yeahhhh.Tapi memula,aku nak setat dengan menceritakan sejarah we all.
Ditubuhkan pada tahun 2010 bulan berapa?aku tak ingat.-,-...Bermula dengan Alya,Nadia,Leha dan Wedot yang menubuhkan geng TONCET they all and Kerie n Mira yang menamakan diri they berdua DOGOL.(kalau u all perasan kat name tag Mira n Kerie ada huruf "D" after nama dey all yang bawa maksud DOGOL).aku pulak?Aku ni sensorang aje.So,TONCET+DOGOL+S'PeaKher=TONGOL'S.Hehe.Dulu kan,toncet and dogol selalau bergaduh au,aku pun tak paham la asyik betekak je.Tapi bukan gaduh serius la,cuma gaduh gurau mesra gitu but somehow memang memekak aje!
Bagaimana boleh bersatu?
Menurut kajian aku,maybe they all nak berdamai kot,tu pasal la they all bersatu tambah-tambah pulak they all ni bersengkokol dalam "program Mari Menyakat Haziqah Affendi".Harhar (ikut suka je aku nak bagi nama program!)Then selalu la lepak sesama,mengajar budak PBSM berkawad,makan dekat table sama,sementara nak menunggu Maghrib lepak sesama,study sesama.
Pada suatu hari
Aku lepak la dengan Alya,then dia mention Tongol.At fisrt aku terasa macam orang menumpang pulak.Ye la aku ni kan rapat dengan they all.Then Alya cakap aku pun termasuk dalam Tongol.Time tu aku macam "awwww,biar betul!After that aku pun pepandai la buat Tongol+S'peaKher=Tongol's.Ha,fair and square!

Dah,jangan lari tajuk!

Semalam after extra class,we all terus gerak Mid Valley.(Yeay)Sampai,terus serbu Pizza Hut.Hmm Yummay!Sesedap makan,we all fikir dalam rm70.00 aje tetapi dapat bill je,hmmm purrrr terlebih bajet.Kot lebih rm10 takpe ahh,Tax mahal doe.Pengajaran:lain kali makan food court aje.hahah.Then jalan-jalan cari tempat boling.Memula aku takut nak main sebab aku dah lama tak main.(Ha,boling pun mahal jugak tau.ish.And you tetau aje la boling kat Mid tu gelap doe,tak family-iar lansung,so tak sesuai la nak bawa budak kecik-kecik.)Dah la bebudak ni sakat "siapa menang belanja Big Apple!".Sedap aje order,mentang-mentang masing-masing tak berapa reti main,yang menang jadi mangsa?Then tengah main tu,markah si Mira pulak Up.Terus tukar deal,"eh,siapa kalah la belanja".Ha,sedap je dia!And keputusan final is,AKU LAH MENANG tapi skor 71 je pun.

Ha,meh aku nak cerita kisah dalam KTM.You all tau,nak balik tu time orang balik kerja.AMEK KO!KTM sumpah penuh macam tin sardin dekat pasaraya rumah you all.Aku masuk Ladies Couch an,nampak lelaki,pelik aku.Dah la aku duduk depan lelaki pulak nya!Then aku satu group manusia bongok berjantina lelaki,masuk Ladies Couch terus tolak-tolalk we all and aku ni ha tersepit macam sepit rambut kau.Aku ni risau kena pick pocket or jadi mangsa gangguan fizikal je.Ish,geram aku time tu.Then aku terfikir,lain kali pergi Mid naik kereta je. :] aku rasa pihak yang bertanggungjawab kena la jaga train tu AGAR leleki tak berguna TAK MASUK LADIES COUCH!Dah terang-terang announce diberi "Lelaki dilarang memasuki koc wanita,Man are not allowed in ladies couch".Pekak ke bodoh?Or,amek je tindakan denda Rm1500 ke.Padan muka!

Akhirnya aku selamat sampai di rumah,and malam pulak pergi Ampang Point,hantar resume kerja aku tu.Minta-minta dapat la.Amin.

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

suke gambar tu
sgt happening

(:

safiah sokher said...

thank you kak nisa.This is my fav photo too

bella abdul razak said...

aku pun selalu je kena himpit ngan lelaki masuk ladies coach. yg takleh bla, ada yg pandang belek2 sticker tu dulu., tp lepas tu masuk jgak, sakit je hati.