8.12.12

Revolusi handphone ku =)

Peace be upon you reader.Holla.I knew it has been bersawang right here.I am truly sorry!But hey,I got something juicy to share peepsss.

Revolusi handphone ku ^^ Dulu handphone takde camera,beriban nak beli.Siapa ada handphone,kira beruang lah time tu.Ye ke?Cekidaut...
1.Public phone.

I dunno if it should be count.But I spend lot's of duit syiling here.Calling my friends.Dekat rumah takde telefon rumah.Sedih.Why?Sebab semua famly members ada handphone sendiri.Except me! 


2.Nokia 3310

I think Nokia 3310 ni is everyone's 1st handphone.Almost la.I meant.Tapi untuk generasi aku la.Kalau budak sekarang 1st handphone dah yang hebak hebak tu camera 8mega pixel.I pakai handphone masa darjah 5.Wow.Darjah 5.Spoil ke?No la I was alone at home almost all the time.So,handphone is my needs.Peace out yawn. 99% for family,1 % for my friends,Elle and Ira.Kelakar la,time tu pakai line DiGi.HAHAHAHAHAH.


3.Nokia 2300

Mine yang colour blue+purple+pink.Biasa lah,girl kan.I asked my dad for this sebab ada radio.So,tiap2 malam dengar radio sampai bateri kong.Apa perangai la~~Sedih.Sebab hilang lepas balik sekolah.Dalam rumah pulak tu.Pelik camne boleh hilang.Sabar je la.

4.Unbranded phone.Nama pun unbranded,No photo provided.

Sumpah tak ingat dah jenama apa tapi ada 2 la.Both ada camera.Hahah.Nak camera semata.Banyak gambar dalam tu.Tapi takde lah save dah :'( kalau tengok balik mesti macam "euwww immature!" sebab apa tau,dulu kan femes snap photo dari atas then pose dengan big sunglasses (Along punye,curik pakai) plus dengan gambar dari tepi,show off big earrings.Long time no wear earrings la!

5.Nokia 2600 and Nokia 3200


Phone ni masa form 2 sampai form 4.Selalu bawa pergi asrama,tapi handed kat warden yang Nokia 2600 then yang Nokia 3200 aku pegang!Hahaha.Lepastu Nokia 2600 tu tak pakai sangat.Cuba teka kenapa?Sebab takde camera.Ok,I am batak camera.Peace.Tapi seronok la pakai Nokia 3200 sebab rasa smooth bile taip message.

6.Motorola Razr V3 a.k.a Motorola Nipis

Pakai masa form 5.I got this from Along.Suka sangat walaupun aku mengharap handphone ni pink.I like to snap with this too.Tapi nak taip text macam tak best je.Terasa up sket sebab ada bluetooth.Bukan main bluetooth gambar la,lagu la.Tapi rosak :'( Time tu bawa pergi hostel.Aku kan bijak,sangkut handphone macam sepit kat poket.macam ala-ala sangkut la.I thought it was cool tho then ribet pulak rosak.Ishhh geram.Nak baiki mahal.grrrrrr

 7.Nokia 6600 a.k.a Nokia Sabun

Diwarisi oleh papa.Pakai masa form 5.Kalau nak ikut kan,zaman ni dah keluar BB curve and handphone yang top is Sony Ericsson.but,Nokia sabun macam okay-okay je la cuma dia tebal.Eh,annoying.Kenapa la Motorola tu rosak :'( Note:Tak banyak gambar dalam ni sebab takde semangat nak bergambar dah.Weirdo.

8.Nokia 1200

 Yeahhh baby.Pakai dari form 5 jugak.Sampai la sekarang!Ye,dah nak habis STPM ni.Kalau ikut sejarah,ni handphone adik.Saje ajak tukar.Senang nak bawa pergi hostel.Jap,mine yang warna biru tu ye.Yerrrr yang biru skrin hitam kuning.No more camera.No radio nor MP3.Just torchlight.Kekadang I make stupid crap calling this Nokia Torch bajet BB Torch. :p Plus,suka act macam recorded video.Kengkawan pun layan je sengal aku :p fyi,keypad dah hilang number and huruf dah.LOL.I'm ma masterpiece!

9. Nokia E66

 Ni pun diwarisi oleh papa.Bulan 9 haritu papa bagi pakai.Tapi aku tak guna pun.Masuk sim Celcom,text dengan warga Celcom.Hoho.Jap,sim kad pinjam ye.Then dah malas nak guna,pulang balik sim kad tu.Pakai handphone ni untuk MP3 je semata.dengan taruk photo of my lovely friends,family and Demi Lovato.Boring kang,tengok gambar,play MP3.Mungkin nak pakai handphone ni after STPM.Mungkin?

Handphone ke-10?Takde calon lagi la.Memang ada plan nak beli BB.Tapi tunggu beruang dulu la.Peace ;)

*Entri takde moral.hoho*

7 comments:

eza eda said...

Wow! sampai 9 kali tuka enpon sioott!!

safiah sokher said...

Kan.kau tau takpe.tapi sume biasa2 jeh.

syakey said...

laii laii semart fon pulakk >.<

safiah sokher said...

Poket cukup,Insyallah :)

Arol Mubin said...

Aku pernah terpedaya dengan Nokia 1200 yang disangka handycam. Cis! Punyalah excited pose masa tue. Malu! =.=' Hahaha. :D

safiah sokher said...

Arol Mubin : hehehehehe sila ingat ye handphone yg berjasa tu

safiah sokher said...

Arol Mubin : hehehehehe sila ingat ye handphone yg berjasa tu