22.12.11

Sembilu

Peace Be Upon You :)




Ehem,salam khamis pembaca semua!Ahakss.Hari ni projek buat kuih gunting.Kuih gunting tak tau?Pergi goggle lah!Kuih gunting tu macam snek je.Saje buat nak buat kudap-kudap sambil tengok TV kan.Jumaat-Ahad aku dan keluarga akan bercuti-cuti Malaysia kat Terengganu.Na na na,Ganu kite~~ Mesti korang macam "Buat pa nak pergi Ganu banjir-banjir ni".To be exact,aku cuma ikut papa and his organization.So,okay ni nak men-support dan memeriahkan majlis aje lah.

Tadi baru je aku layan cerita Sembilu kat channel 180.Cerita ni dah lama giler kot.Siap banyak versi.Ada versi Erra Fazira dengan Awie lah,Hetty dengan Vince lah,pastu Hetty jugak dengan Zed Zaidi.Teringat aku zaman sekolah rendah,siapa yang layan Sembilu ni kira up to date lah sebab cerita tu femes giler time tu.Tak sangka ada ulang tayang lagi kan?

So,apa plan korang minggu ini?Ahaksss.

6 comments:

SimplySeoul said...

Ooh sembilu. I remember watching the series in TV2 I guess or TV1. RTM la fo sure.

I don;t have any plan yet. I guess I'm going to start my battle with my final exam. Studying at the end of the year is so not cool.

Faza said...

ganu kat maner? kene travel naik flight baru selamat hehe

eiyzniey said...

Tak tau nk bt pe..
Dh siap fikir nk start stdy.hahaha

safiah sokher said...

Simply Seoul : You know right! Btw,good luck for final exam!

safiah sokher said...

Faza:Ganu kat Kuala Terengganu.Tak banjir pun sana.ehe.Btw,pergi naik bus aje.

safiah sokher said...

eiyzniey: Ya.mula kan study :)